• VADE FARKSIZ 12 AYA VARAN TAKSİT İMKANI
 ISI YALITIMI – MANTOLAMA FİRMALARI

ISI YALITIMI – MANTOLAMA FİRMALARI

 
 
ISI YALITIMI – MANTOLAMA FİRMALARI
Binalarda ısı yalıtımı – mantolama uygulaması için, yöneticiler ve kat maliklerinin birlikte alacağı ısı yalıtım kararından daha önemlisi, beklentilerinizi karşılayabilecek, işini iyi yapan profesyonel mantolama firmasını seçmektir.
Ülkemizde her iş dalında olduğu gibi, yalıtım sektörü de günden güne büyümekle birlikte mantolama malzemesi üreticilerinin ve mantolama uygulama firmalarının sayısı da sürekli artmaktadır. Mantolama firmalarının sayısının çoğalması ile birlikte sırf iş alabilmek için düşük fiyatlı iş teklifi veren firmalarda haliyle çoğalmaktadır. Bina ve site yönetimleri olarak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; fiyat odaklı değil kalite odaklı araştırma yaparak, seçimlerinizde hataya düşmemektir.
Yaptırmayı planladığınız mantolama uygulaması için, teklif toplamak en akılcı yöntemlerden biridir. Fakat yaptıracağınız mantolama işi için fiyat teklifi toplarken, her firmadan farklı bir ürün, farklı bir fiyatla karşılaşmamak için; Ankara genelinde kullanılması devlet tarafından öngörülen 5 cm kalınlıktaki levhalar ile yapılacak mantolama sistemi için fiyat alabilirsiniz. Mutlaka alacağınız tekliflerde kullanılacak ürünlerin markalarını ve yapılacak işlerin detaylarını isteyiniz. Aksi takdirde sözleşmede geçmeyen hiçbir işi, yükleniciden daha sonra talep etme hakkınız bulunmaz ve bu durum kat maliklerini, sizleri üzebilir.


MANTOLAMA FİRMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • En çok yapılan hata; Teklif değerlendirme aşamasında sadece fiyata bakmaktır. Geçmişte sadece fiyat konusunda anlaşamadığımız için, firmamıza ihale edilmeyen işlerin, daha sonra yarıda kalıp – bina / site yönetimi tarafından tekrar firmamıza teklif edilmesi çok üzüntü verici bir durumdur. Biz EKOL YAPI olarak bunu defalarca yaşadık lütfen SADECE FİYATA BAKMAYIN.
  • Yarım kalmış bir mantolama işi, sıfırdan yaptırmaktan daha zordur.
  • Teknik Şartname hazırlayınız. Yada hazır teknik şartnamelerden faydalanınız. Ama firmamızı arayarak kesinlikle gelin binamızı / sitemizi mantolama yapın bunun için teknik şartname hazırladık bu şartnameyi ücretli olarak satın alın bize fiyat teklifi verin demeyin lütfen! Prensip olarak ücretli satılan şartnameli işlere BAKMIYORUZ – YAPMIYORUZ. 
  • Binanızda keşif yapmadan, ezbere fiyat veren firmalardan teklif dahi almayınız. Bu sadece aklınızı karıştıracaktır. Tam tersine binanızda en ince detayları bile ölçerek, hesaplamalarını buna göre yapan ve detaylı teklif dosyaları hazırlayan firmaları tercih ediniz.
  • İlk başta iyi bir altyapı ve teknik kadroya sahip, hiçbir işi eksik yada sorunlu bırakmamış, gerçek referanslar verebilecek, uygulama ve ürünler hakkında tam bilgiye sahip, uygulama ve iş güvenliği alanında eğitimli ekipleri olan ciddi firmaları tercih ediniz.
  •   Yapılacak olan yalıtım sistemi uygulaması için banka kredisi kullanılacak ise banka tarafından kabul görecek, İzoder üyelik şartlarını yerine getirebilecek bir firma ile çalışınız. Aksi takdirde firma bina/site yönetiminize banka kredisi kullandıramaz.
  • (( Firmamız EKOL YAPI – banka kredilerinin haricinde bu güne kadar birçok bina yönetiminin mantolama uygulaması için bina yönetimine kredi kullandırmak yerine işi bizzat kendisi finans etmiş , bir nevi bina yönetimine firmamız kredi açmıştır. ))
  • Garanti sürecine dikkat etmelisiniz, mantolama uygulama firması kullandığı ürüne ve işçiliğine 10 yıl garanti vermelidir.
  • Mantolama uygulaması, binalarda yaptırılan ufak tefek tadilat işlerine benzemez! Sorumlulukları ve yaptırımları çok ciddidir, bu yüzden işe başlamadan önce mutlaka tüm şartların içinde yer alacağı detaylı bir iş sözleşmesi imzalayınız. Bu sözleşme işini iyi yapan mantolama firmaları tarafından mutlaka sizlere imzalatılmak istenecektir.
  • Mantolama şirketleri uygulamada çalışacak personelin SGK giriş kayıtlarını bina/site yönetimine istetmeden kendiliğinden vermelidir. Ayrıca sözleşme aşamasında – Firmalardan Vergi Dairesi – SGK   gibi kurumlardan borcu yoktur yazısı ve bağlı bulunduğu Oda kayıt suretlerini isteyebilirsiniz. Firmamız bu saydığımız belgelerin tamamını bina yönetimleri istemeden sunmaktadır.
  • Bazı firmaların mali yapıları işi tamamlayabilecek güçte olmayabilir, aday firmaların mali yapılarını incelemeli ve işin büyüklüğüne göre teminat mektubu istenilebilir. Firmamızdan bu güne kadar hiçbir bina/site yönetimi teminat mektubu istememiştir. Çünkü firma olarak böyle bir durumda gerekirse işin tamamını finans etme teklifimiz her bina/site yönetimi için geçerlidir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

member image
EKOL YAPI MANTOLAMADış cephe mantolama uzmanlık gerektiren bir uygulamadır.

Uygulamada kullanılacak malzemelerin TSE-TSEK varsa CE belgeleri, paket sistem kullanılacak ise ETAG 004, ETICS gibi test raporlarının bulunması gerekmektedir. Yeterlilik belgesi olmayan mantolama malzemelerinin kullanılması ileride problemlerin yaşanmasına sebebiyet verebilir.

SİZE BİR TEKLİFİMİZ VAR